Kokořínský komár

Šestý ročník šifrovací hry proběhl 3. září 2022 se startem v Doksech.

Aáaa je to!

Dobojováno jest! Už je za námi i šestý ročník naší šifrovací hry Kokořínský komár. Ten se nadmíru vydařil týmu Aáaa, který zvítězil s náskokem téměř dvou hodin před druhými Old Fashioned. Třetí místo si nakonec díky čistému průchodu zajistil Šestý nesmysl.

Hry se zúčastnilo 59 týmů s celkem 220 hráči, kteří na trase kolem Máchova jezera ušli optimálním průchodem přibližně 13 kilometrů.

Kromě poděkování za účast vám, kdo jste si v sobotu našli čas a vyrazili na Kokořínsko, bychom chtěli poděkovat také všem, kteří nám s přípravami pomohli. Především pak testerům – Radkovi Fiľakovskému, Elišce Holečkové Hamáčkové s manželem, Jarmile Havířové, Kátě a Veru z týmu VEKA, Petře Vláčilové, Josefu Tkadlecovi a Anně a Mikuláši Zelinkovým. Za přípravu nové verze šifrovacího pravítka také moc děkujeme Pavlu Matulovi z týmu NaPALM.

Aktuality

29. 8. 2022 - V noci na dnešek jsme vám e-mailem odeslali poslední informace před hrou. Pokud je nemáte, ozvěte se nám.

10. 8. 2022 - Na základě složení přihlášených týmů můžeme navýšit kapacitu hry na 60 týmů.

29. 7. 2022 - Navyšujeme kapacitu hry na 55 týmů.

Úvodní informace

Kokořínský komár 2022 - jezero

Pohodová, denní, lineární šifrovací hra v krásném prostředí Chráněné krajinné oblasti Kokořínsko - Máchův kraj.

Vážení a milí šifrovací kamarádi,
rok se s rokem sešel a my pro vás chystáme už šestý ročník naší šifrovací hry. To to ale letí, že?

Plánování každého ročníku u nás začíná výběrem vhodné herní lokality. A v této oblasti máme zatím vůči vám jeden velký dluh. Nevzali jsme vás totiž k Máchovu jezeru, nejdůležitější vodní ploše CHKO Kokořínsko – Máchův kraj. To se ale s letošním ročníkem změní. Pokud se totiž v září naší hry zúčastníte, půjdeme společně KOlem MÁchova jezeRa!

Start i konec hry zatím plánujeme na podobné časy jako loni - přibližně na osmou hodinu ranní a sedmou hodinu večerní. Vše ale samozřejmě finálně potvrdíme v posledních informacích před hrou a čas konce hry pak ve startovní obálce. Omrkneme podrobněji i aktuální jízdní řády - zdá se, že by se letos dalo na hru dostat i vlakem, uvidíme :-)

Základní kapacita hry bude stejně jako loni 50 týmů a tu budeme případně postupně o malinko navyšovat podle celkového počtu hráčů v týmech. Detailní informace jsou v pravidlech, na která se doklikáte z levého menu. Stejně jako v minulých letech od vás budeme potřebovat pomoci s pokrytím nákladů na uspořádání hry. Od hrajících týmů tak budeme vybírat startovné ve výši 400 Kč.

Těšíme se na vás! A pokud by se vám náhodu letošní termín nehodil, ale chtěli byste si i tak šifry vyluštit, budeme moc rádi, pokud se nám přihlásíte mezi testery.

A je tu ještě jedna věc – v úvodu jsem zmínil, že vám dlužíme návštěvu Máchova jezera. Ale těch dluhů se nám od loňska nakupilo ještě několik.

Dlužíme poděkování Terezii Palkové aka Mama Tereze, písničkářce, která nám loni nazpívala šifru „Komáři se ženili“. Děkujeme moc a pokud by vás zajímala její další tvorba, mrkněte na web https://www.tereziepalkova.cz.

Dlužíme poděkování také všem našim loňským testerům za to, že nám pomohli hru odladit tak, aby se vám líbila. Nebudeme je tentokrát vyjmenovávat jmenovitě, protože bychom neradi po takové době na někoho zapomněli, ale práce každého z nich si moc vážíme a děkujeme za ni.

Mrkněte i na web, fotky, šifry a reportáže týmů z předchozích ročníků - ročník 2021, ročník 2020, ročník 2019, ročník 2018, ročník 2017.

Foto na pozadí: Michal Kmínek.