Kokořínský komár

Čtvrtý ročník šifrovací hry proběhl 22. srpna 2020 v okolí Mšena u Mělníka.

Je vymalováno, děkujeme!

Čtvrtý ročník Kokořínského komára je za námi. Chtěli bychom proto touto cestou moc poděkovat všem, kteří se na jeho přípravě podíleli, ať už přímo nebo nepřímo. Přípravy byly letos poměrně komplikované, a proto jsme moc rádi, že se snad nakonec podařilo všechno zvládnout dobře.

Velkou zásluhu na tom má starosta města Mšena, pan Martin Mach, který nám vyšel vstříc při řešení problémů s parkováním a ochotně reagoval i na všechny naše další dotazy. Kromě něj pak děkujeme pracovníkům CHKO Kokořínsko, jmenovitě panu Valdovi, za vstřícný přístup při vyřizování potřebných povolení a také celému kolektivu Hospůdky Romanov za možnost zakončit hru u nich. Za pěkné výšivky loga na trika děkujeme panu Mariánu Bobkovi a také orgům Bedny, díky jejichž poděkování jsme se k němu dostali :-)

Co se týče samotných šifer, tak za pomoc a trpělivost s jejich laděním děkujeme Petru Valáškovi (vypadá to, že už skoro našemu dvornímu testerovi), Jarmile Havířové, Radkovi Fiľakovskému s Danielou Kuruczovou, Jaroslavu Polakovičovi (který mj. pomohl vrátit krvavou šifru do hry), Michalu Jahodovi, Tomáši Štecovi, Veronice Fabíkové a týmu VRAK, Jakubu Beranovi, Martinu Kuthanovi, Františku Kopřivovi, Ondřeji Machovi a Kačce a Darkovi z Teamu Avatar. Zvlášť musím vzpomenout Kamču Mesiarkinovou s Michalem Šrubařem, kteří si během svého třídenního závodu v orientačním běhu dokázali odskočit na sobotní terénní test Komára, luštili na osmičce Dobble dlouho do noci i když ráno zase běželi a kteří se v neděli vrátili i s Vítkem a Kačkou Suchomelovými, aby hru došli celou. Vážně doufám, že jsem na nikoho nezapomněl, pokud ano, tak se moc omlouvám a nebojte se mi za to prosím vynadat, moc rád to napravím!

Samozřejmě děkujeme i všem účastníkům za to, že jste si našli čas za námi vyrazit, doufáme, že jste si to užili a budeme se těšit brzy někde na viděnou, třeba jako spolu/protihráči.

Kokořínský komár 2020 - tři nejlepší týmy

Za orgy, Jarda

Aktuality ve zkratce

Poslední informace před hrou (17. 8. 2020, 23:40)
Před malou chvílí jsme do vašich e-mailových schránek rozeslali poslední informace před hrou. Čtěte prosím pozorně především informace k parkování. Pokud vám e-mail nedorazil, zkuste případně vyklepat složky "hromadná" a "spam", pokud ani tam neuspějete, napište nám. Pokud poslední informace máte, ale nevíte kde je onen vysekaný pruh, hledejte v mailu ještě jedny poslední informace odeslané o chvilku později :-)

Úvodní informace

Kokořínský komár 2020 - háčkovaný komár

Pohodová, denní, lineární šifrovací hra v krásném prostředí Chráněné krajinné oblasti Kokořínsko.

Vážení a milí šifrovací kamarádi,
prázdniny jsou za rohem a (nejen) šifrovací život se pomalu vrací do starých kolejí. Ani my neleníme a připravujeme pro vás další ročník naší šifrovací hry Kokořínský komár. Letos jsme si s výběrem lokality pořádně užili - jednu trasu nám "odepsal" koronavirus, druhá se nám líbila jen na papíře, u další nám zase nepotvrdili potřebné hromadné parkování a tak dále a tak dále. Mnozí to znáte ze svých her. Nicméně, i díky vstřícnosti města Mšena, za což jmenovitě děkujeme panu starostovi Martinu Machovi, se nám podařilo domluvit parkování a pachatelé se tak vrací na místo činu. Je proto možné, že vám některá místa přijdou povědomá, avšak nebojte - zavedeme vás i na úplně nová!

Start i konec hry zatím plánujeme na stejné časy jako loni, tedy na osmou hodinu ranní a sedmou hodinu večerní. Vše ale samozřejmě finálně potvrdíme v posledních informacích před hrou a čas konce hry pak ve startovní obálce. I přesné místo startu se dozvíte až později, nemůžeme přece vyzradit všechno hned :-)

Kokořínský komár 2020 - ukázka z trasy

Do hry bude letos přijato 50 týmů, detailní informace jsou v pravidlech, na která se doklikáte z levého menu. Stejně jako v minulých letech budeme od vás potřebovat pomoci s pokrytím nákladů na uspořádání hry. Od hrajících týmů tak budeme vybírat startovné ve výši 300 Kč, ve kterém bude stejně jako loni zahrnuto parkovné za jedno auto.

Zkrátka, těšíme se na vás! Objevili jsme dokonce zcela nový druh Kokořínských komárů :-) Zklamat ale bohužel musíme všechny maminky a tatínky s dětmi v kočárcích. Letos je trasa poměrně náročná - máme na ní dost stoupání, kořeny, skály i schody. Z našeho pohledu bohužel nemá s kočárkem cenu ani zkoušet problematická místa obejít, protože není kudy :-( Je nám to moc líto, nicméně pokud byste si chtěli i tak šifry vyluštit, budeme moc rádi, pokud se nám přihlásíte mezi testery.

Mrkněte i na web, fotky, šifry a reportáže týmů z předchozích ročníků - ročník 2019, ročník 2018, ročník 2017.

Foto na pozadí: Michal Kmínek.