Diskuse

Napište morseovkou písmeno J
Jiří Boháč (Posloupnost Rolniček)
19. 9. 2022 08:34:41

Díky za pěknou hru! Zklamáním pro mě letos byla trasa. Na Komára jezdím pro to, že to bývá kromě šifrovačky krásná procházka strhující kokořínskou divočinou. To pro mě turistifikované okolí MJ, plné kempů a zpevněných cest nudným rovinatým lesem nebylo.

Jarda (org)
18. 9. 2022 11:16:48

@Petr Dlouhý: Bohužel nám ho nikdo nehlásil. Kdyby se někdo ozval, tak dám vědět.

Petr Dlouhý (Vnoučátka)
17. 9. 2022 21:08:04

Taky moc děkuji orgům za hru.

Nemůžu po hře najít světlo na kolo, které jsem si s sebou bral. Jde o tohle světlo: https://www.alza.cz/sport/force-bug-400-usb-cerne-d4624098.htm Nenašel ho náhodou někdo?

Martin (Šneci v lese)
8. 9. 2022 08:43:29

Mockrát díky za příjemnou hru! Zvlášť oceňuji trasu vhodnou pro kočárek. Kdyby podobná (klidně trochu namáhavější) byla i příště, určitě se zlobit nebudu :)

Sváťa (Kvapící Fronkáros)
5. 9. 2022 11:36:19

Orgové, díky moc za hru!

Na Komára jsem kdysi nalákal dceru a její kamarádku s tatínkem jako na rodinnou šifrovačku a je otázka, jestli tuhle strategii procházky přírodou s občasným lehkým zaluštěním není čas pomalu přehodnotit :-). Šifrovačka to je MOC pěkná, načasováním, lokalitou i průběhem, o tom žádná.. ale minimálně letos se už začala náročností posouvat pryč z té kategorie "příjemně si zaluští celá rodina nepolíbená semafory".

My se na třech kouscích dost vytrápili.. hned na cifernících zazněl a zapadl nevyzkoušený správný nápad, takže první nápověda hned zkraje hry. Pak v chemii jsme sice hráli šachy, ale bez identifikovaných všech figurek (Baar, štěkající psi) a bez omezení na radioaktivní prvky, takže nakonec dead. Tam se nám moc nelíbilo, že nebylo jasné, v čem všem se snažit najít prvky, proč jsou některé nejednoznačné (Cínovec nebo Germanium?) nebo proč jsou některé opsané víckrát (30 stříbrných, Stříbro). Btw. J.Š.Baara v Budějovicích křižuje zrovna Otakarovu :-).

Na lodích jsme přečetli první mezitajenku, odehráli nekonečno variací partií lodí, vzali nápovědu a ta řekla, že máme odehrát lodě. Ech. Takže druhý dead a až z autorského řešení teď vidím, že jsme před hraním měli nejdřív přečíst druhou mezitajenku.

Na konci už jsme se pak dostali do takového skluzu, že na 10 a 11 jsme brali rovnou nápovědy, ať stíháme aspoň dojít do cíle.

Hra se nám ale každopádně líbila, za mě nejlepší Eliminační, Obrázky a mít víc času, tak i Nejsem robot.

Ještě jednou díky moc a za rok rádi určitě znovu!

Petr (Hlavně se nezranit)
4. 9. 2022 22:29:38

Celkově musím poděkovat za super hru. Krom 7ky byly pro nás všechny šifry přinejhorším dobré, a mnohé i vyloženě skvělé (úplně top za mě asi postupně eliminační a v závěsu za ní chemické šachy). Přesto mám ze hry dost smíšené pocity, protože se nám tu sešel asi fakt životní výkon na všech ostatních šifrách, kde jsme měli zaděláno na solidní stříbro za jinak bezkonkurenčními Aáaa, s totálním zásekem na lodích, kde jsme po 3 hodinách a 45 minutách museli vzít dead a šup do druhé destíky. Což zamrzí o to víc, že (soudě dle statistik) na všech ostatních šifrách nápovědy fakt napovídali a tady jako na potvoru ne. Asi je to trošku karma za loňský Pasqil na Zkratce, který stál komáří orgy vítězství. Tak snad příští rok, už teď se těším :)

Michal (Posloupnost roniček)
4. 9. 2022 21:52:12

Díky moc orgům a testerům za další ročník Komára. Letos jste nám dopřáli dobrý pocit ze zdolání námořní bitvy, na které si většina týmů vylámala zuby. Co nás překvapilo a dost možná vykolejilo u posledních dvou šifer bylo to reklamní sudoku. Hned na startu jsme usoudili, že bude určitě použité jako artefakt anebo aspoň jako lehké postrčení à la Bednářské listy, takže když se ke konci objevila 3x3 mřížka, nemohli jsme tu myšlenku opustit. A znovu jsme se k ní vrátili na další šifře.

Jarda (org)
4. 9. 2022 19:02:18

@Dero: Děkujeme moc za účast i milý komentář. Do grafu jsme doplnili průměrná hodnocení šifer od týmů, které je vyluštily bez nápovědy. Šachy tím poskočí z druhé nejhorší na druhou nejlépe hodnocenou šifru hry. Asi jsme to trochu čekali.

Dero (Old Fashioned)
4. 9. 2022 17:17:58

Ahoj orgové, ještě jednou děkujeme za skvěle připravenou šifrovačku.

Zaluštili jsme si opravdu dosyta! A potvrdil jsem si své dlouhodobé přesvědčení, že Komár je trasou i šifrově nejhezčí „jednoduchou“ šifrovačkou roku. Je teda trochu pikantní, že zrovna letos hra zas tak jednoduchá nebyla, ale váš vypsaný rukopis v šifrách zůstává.

Nejvíc se mi zpětně líbí šifry Lodě a Eliminační. Z těch méně komplexních potom stříhací Chlup.

A teda... jak tak koukám na kolektivní hodnocení šifer, kde těžší šifry propadávají, docela by mě zajímalo, jak se průměrná hodnocení šifer změnila, kdyby se započítala jen hodnocení od týmů, které šifru vyluštily bez nápovědy. :)

A závěrem ještě jedna gratulace vítězům – ani s odstupem nechápu, jak jste to zvládli projít tak rychle. Klobouček!

Jarda (org)
3. 9. 2022 23:43:27

Pište cokoli máte na srdci.

Po hře smazán příspěvek hledající azyl.