Výsledky ankety 2018

Výsledky ankety jsem (Jarda) trochu zazdil, ale díky Petrovi, který se připomněl v diskusi, jsem svou chronickou lenost alespoň trochu překonal. Děkuji! :-)

Anketu nám vyplnilo celkem 25 respondentů, z některých týmů po jednom, z některých se přidalo více. U textových odpovědí jsem nechtěl kopírovat celé texty, ale udělal jsem z nich pro vás WordCloud. Čím větší slovo, tím častěji se v textu vyskytovalo :-)


Šifry bych příště chtěl/a:


Pokud bych psal/a nápovědy k šifrám já, tak bych dal/a tyto:

K nápovědám se nám sešlo opravdu hodně cenných poznámek a připomínek. Některé týmy si nápovědy chválily, že jim vždy pomohla přesně tam, kde byli zaseknutí, nicméně více bylo těch, kterým bohužel nepomohly. Určitě se, pokud budeme chystat další ročník, pokusíme mít všechny poznámky a tipy na paměti. Obecně se pokusíme udělat nápovědy přímočařejší.


Jiné poznámky k šifrám nebo nápovědám:

Ptali jste se mj. proč byla "liška" bonusová a ne standardní šifra. Protože jsme podle dohody s CHKO nedávali šifru do horní časti a okolí skalního hradu Nedamy, byl přechod mezi stanovišti poměrně dlouhý. Hledali jsme možnost jak ten přechod zpříjemnit a "liška" byla šifra u které se nemusí nic moc psát :-)

Řešili jste i to, že by bylo dobré udělat nápovědy tak, aby bylo možné brát pouze druhou bez využití první, kterou už nepotřebujete. A věřte mi, myslíme si to taky. Ale bohužel udělat to tak, aby druhá nápověda neprozrazovala i to co ta první je fakt peklo a víte sami jak nám ty nápovědy jdou :-)


Trasu bych příště chtěl/a:


Jiné poznámky k trase:

Počasí nás trochu vypeklo, byl to první deštivý den za hooodně dlouhou dobu :-) Den před i den po bylo nádherně. Ale co vím, tak všichni přežili ve zdraví, takže snad v poho :-)


Start hry bych příště chtěl/a:


Konec hry bych příště chtěl/a:


Vadilo mi, že první kritérium pro vyhodnocení je včasný příchod do cíle:

Tohle byl poměrně problematický bod i pro nás orgy. Sami totiž tohle kritérium moc rádi nemáme. Bohužel ale musíme být schopni vyhlásit výsledky v rozumném čase po konci hry. A tady nám nehraje do karet lokalita. V oblasti bez mobilního signálu se nemůžeme pustit do varianty s online herním systémem a pro vyhodnocení tedy potřebujeme mít týmy v cíli. Jedna z vašich poznámek zmiňovala variantu jakéhosi hybridního systému, kdy se data odešlou na server v nějakém časovém limitu po konci hry, ve chvíli kdy tým dojde na signál. Takovou variantu jsme uvažovali už loni, nicméně realizace není úplně snadná a pravděpodobnost toho, že něco nebude fungovat naopak nemalá, uvidíme :-)


Obecně k letošnímu bodovému systému mám připomínky:

Obecně se bodový systém setkal s pozitivními ohlasy. Byla zmiňována možnost neodečítat body za první nápovědu při využití pouze druhé nápovědy, což je bohužel poměrně komplikované, protože je potřeba mít nápovědy na sobě zcela nezávislé. Kromě problematických nápověd patřilo mezi připomínky to, že systém hry nepodporoval luštění až do konce. To souvisí s předcházející otázkou.

Psali jste také, že vás mrzelo, že jste dorazili do cíle až poté, co proběhlo vyhlášení a nikdo se s vámi nerozloučil a nepoděkoval. To je mi upřímně moc líto a omlouvám se za to. Snažil jsem se u každého týmu v cíli alespoň na malou chvíli zastavit a prohodit pár slov. Bohužel na konci hry je to vždy trochu hektické a pravděpodobně jsme se minuli. Co se týče vyhlášení, tak jsme se ho snažili udělat co nejpozději, ale zároveň tak, aby mohly týmy, které dorazily brzy, odjet v rozumném čase domů.


Vadilo mi, že byl cíl v restauraci, kde jsme si nemohli dát občerstvení zdarma:


Počasí bych příště chtěl/a:

Dobrá :-)


Termín pořádání hry:


Pak vám chci ještě říct:

Děkujeme moc! Jo a lajkněte nás na fejsbůku, budeme mít radost :-)

Diskuse k anketě

Napište morseovkou písmeno E